Din inima Olteniei, pentru columbofilii din toata Europa!

Regulament

REGULAMENT Ediția 2018

Capacitatea totală a columbodromului este de 1200 de porumbei. Primirea porumbeilor se va face în perioada: 10 martie – 10 mai 2018. Este de preferat ca, odată cu porumbeii, să fie predate şi pedegreele împreuna cu talonul, într-un plic sigilat care va fi deschis de către organizatori în ziua finalei. Proprietarii păsărilor pentru care nu s-au predat pedegreele şi taloanele până la data primei etape vor pierde dreptul de a-şi adjudeca vreun premiu.
Nu este obligatoriu ca porumbeii să fie vaccinaţi împotriva paramixovirozei, ei urmând a fi vaccinaţi de organizatori în perioada de carantină. Cu toate acestea, recomandăm participanţilor să aducă păsările vaccinate!

Taxa de participare este de 50 euro pentru un porumbel. NU SE PERCEPE NICIO TAXĂ DE ACTIVARE! Crescătorii vor achita taxa de înscriere în euro sau lei (la cursul BNR al zilei în care se achită) până cel târziu în data de 15 mai.
Conturile Asociaţiei „Oltenia Golden Trophy“ sunt următoarele:
Banca Transilvania
Cont lei: RO33BTRLRONCRT0335740701
Cont euro: RO80BTRLEURCRT0335740701

Numarul de porumbei care pot fi aduşi de un crescător este nelimitat, iar la fiecare 3 porumbei înscrisi vor putea aduce încă 1 GRATIS: 3+1 GRATIS, 6+2 GRATIS, 12+4 GRATIS. Prin predarea porumbeilor Organizatorilor, Oltenia Golden Trophy OLR devine de drept proprietarul acestora.
Primii 50 de porumbei clasaţi în finală şi primii 20 AŞI vor fi vânduţi prin licitaţie on-line la o dată ulterioară finalei, 50% din preţul obţinut va merge către proprietar şi 50% către organizatori (după ce se vor scădea cheltuielile de licitaţie). Dintre aceştia, porumbeii nelicitaţi rămân în proprietatea columbodromului şi vor putea fi răscumpăraţi de proprietari la preţul de 40 E în termen de 7 zile de la încheierea licitaţiei. Dacă porumbeii nu vor fi rascumpăraţi de proprietari în termenul menţionat mai sus, ei rămân în proprietatea columbodromului. Organizatorii competiţiei îşi rezervă dreptul de a alege site-ul pe care vor fi scoaşi la licitaţie porumbeii. Porumbeii clasaţi după locul 50 în Finală rămân în proprietatea Columbodromului şi vor putea fi răscumpăraţi de către proprietar la preţul de 30 E în termen de 7 zile de la terminarea finalei.

Porumbeii fără pedigree nu vor beneficia de sumele rezultate din licitaţie. Porumbeii care vor fi pierduţi până la data cipării vor putea fi înlocuiţi de proprietar anul următor fără a se mai achita vreo taxă suplimentară. În cazul în care înainte de prima etapă un crescător nu va avea niciunul dintre porumbeii prezenţi la start, acesta beneficiază de înscriere gratuită în următorul an pentru acelaşi număr de porumbei. Ciparea porumbeilor se va face în perioada antrenamentelor, nu mai târziu de antrenamentul de 40 km. Până la data primei etape, proprietarii porumbeilor sunt obligaţi să trimită pedigree-ul şi talonul de proprietate.

Toate premiile în bani câştigate vor fi achitate de către organizator la finalizarea licitaţiei, dar nu mai târziu de 60 de zile de la data desfăşurării finalei.
În cazuri de fortă majoră (epidemii, vreme rea etc.), organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica programul de antrenamente şi concursuri, inclusiv data şi distanţele de concurs. Totodată, organizatorii pot modifica şi sistemul de premiere (mări/micşora) în funcţie de numărul de porumbei înscrişi, cu excepţia sumelor pe care le-a anunţat deja GARANTATE.
Columbodromul va respecta regulile anti-doping, porumbeii putând fi verificaţi în orice moment la cererea proprietarilor.

Vremea

porumbel.net FEDERATIA NATIONALA A CRESCATORILOR DE PORUMBEI
DIN ROMANIA